Theater, kunst en expo’s

Uniek en eenmalig theater, kunst en expo’s

Tijdens het dorpsfeest op 7 oktober kun je voorstellingen bekijken over bijzondere Rhedense gebeurtenissen. Dorpsgenoten hebben ze speciaal voor deze feestdag geschreven. Ze zijn alleen op deze dag te zien, niet missen dus!

Theater ‘Moord in het Veerhuis’

Over het – in de jaren 60 gesloopte – Veerhuis van Rheden gaan veel verhalen rond. Het meest tot de verbeelding sprekende is dat van de moord die daar in 1681 werd gepleegd. Een groep enthousiaste Rhedenaren brengt het bijzondere verhaal tot leven. Kom 13.00 uur naar de Dorpskerk – de plek waar ook de rechter begraven ligt die 342 jaar geleden zijn oordeel uitsprak over de moordenaar(s).

> lees meer

Theater ‘De tijd van de schoenmakers’

Op de stoep voor de Arnhemseweg 22a en 24, voor de plek waar vroeger schoenmaker Van Loon zat, kun je 7 oktober om 10.30, 14.00 en 15.00 uur de korte voorstelling ‘De tijd van de schoenmakers’ bekijken. Rhedenaar en regisseur Margo van Stratum liet zich inspireren door de verhalen van Jan en Jo van Loon en de tijdsgeest van toen.

> lees meer

Meer theater en verhalen

Ook bij de Rhederijckers aan de Korenbloemstraat kun je theatersketches bekijken. En in de Dorpskerk kun je luisteren naar verhalen van Rhedenaren die Marjon Weijzen de laatste weken samen met hen opschreef. Verhalen over het leven in Rheden.

Foto-exposities in Dorpshuis en Dorpskerk

Veel oude Rhedenaren gingen naar school in het Willem de Zwijger-gebouw, wat nu het Dorpshuis is. Op 7 oktober is er in het Dorpshuis een uitgebreide tentoonstelling met vooral veel foto’s uit de oude tijd. Ook te zien in het dorpshuis: de tentoonstelling ‘Muurankers en Gevelstenen’. Blijf op de feestdag dus vooral niet hangen bij alle activiteiten op het Mr. B van Leeuwenplein, maar loop door naar zaal 1, 2 7 en 8 in het Dorpshuis. En heb je de prachtige natuurfoto’s van de 12-jarige Sem Scheerder al gezien? Hij haalde de nationale televisie met zijn foto van een wolf. Deze foto’s kun je bekijken in de Dorpskerk.

Zelf aan de slag: workshops djembe, airbrush en urban sketching

Wil je zelf aan de slag? Kom dan tussen 10 en 17 uur naar de kunstmarkt bij de Doprskerk. Daar zijn de hele dag door workshops airbrush en urban sketching. Of sluit de feestdag af met de djembe-workshop in Ons Huis. Die start om 16.15 uur.

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *