Impressie 2020

WiekentRheden 2020 was een daverend succes!! Zien we jullie volgend jaar weer? Hieronder vind je per onderdeel van WiekentRheden een galerij:

Dansvoorstelling ‘RET’ ‘woonplaats bij het riet’

Danseres (poppenspeelster en clown) Saraja de Jonge maakte speciaal voor WiekentRheden deze prachtige voorstelling over de oorsprong van het dorp Rheden. Hierin verwerkte ze elementen uit verschillende dansstijlen zoals o.a. Bhutodans. Op een braakliggend terrein bij de staalfabriek kwam dit heel goed tot zijn recht.

Live-acts in de staalfabriek.

Yke Schotanus maakte live poëzie van afvalwoorden, Jan Sanders en Caren en Vivian de Graaff maakten de sfeer compleet met hun muzikale bijdragen.

Kunstroute

Op 8 verschillende locaties in het dorp was werk van 20 kunstenaars te zien. Rheden bruiste van bedrijvigheid tussen deze plekken. Hieronder zie je de locaties GS Staalwerken, Dorpskerk Rheden, Werk aan de Winkel, Atelier Edwin Janssen in Autobedrijf Rheden, de Heeren van Rheden, Beeldhouwatelier Anke10 en het Dorpshuis.

Bewegingstheater ‘Cyclus’

Eva de Jager, dans en bewegingstherapeute, danste haar mooie voorstelling ‘Cyclus’ op een prachtige, intieme setting in de natuur. De treurbeuk diende als een buitentheater, perfect voor haar voorstelling!

Ontbijt met je mooiste creatie

In de tuin, en buurttuinen, van Jose Doppen, bedenker van het allereerste concept van WiekentRheden, werd er heerlijk ontbeten, gelachen en gegeten. Ook werden er eigen creaties getoond zoals dorpsdichter Yke die zijn gedicht op een t-shirt had meegenomen en kunstenares- en survivalinstructeur Esther die haar zelfgevilte jas droeg.

Yoga bij zonsopkomst

In wonderschone buurttuin aan de Zwarteweg werd in de donkere ochtendschemer de ontluikende dag ervaren tijdens de fijne yogales van Jolijna Allewijn.

Theatervoorstelling ‘Heel Rheje Leert, van vroeger en nu.’

Regisseur Margo van Stratum maakte n.a.v. het thema ‘leermonumenten’ van Monumentendag een theaterstuk over de Rhedense ‘leer’-geschiedenis met hilarische sketches van onder andere Appie en de juffen van de peuterspeelzaal. Jonkvrouwe Amelia Brantsen en haar broer Vivian Tom kwamen speciaal voor deze voorstelling tot leven om ons hun verhalen te vertellen. Een mooi verweven geheel, wat de bezoekers meenam naar twee locaties.

Workshops

Schrijven van een liefdesverhaal door Marjon Weijzen en Yke Schotanus, Pastelkrijttekenen van een kroonkraanvogel door Jose Kip, Dansimprovisatie door Eva de Jager (Danzooi.nl), Keramiek door Simone Drenth (Atelier 17), Angklung (Bamboepercussie) door Caren en Vivian de Graaff, Beeldhouwen in speksteen door (beeldhouwatelier Anke10) Anketien van Zellingen, Kinderworkshops door Ingrid Stam en Carola Hoefnagels.

Open podium

Een intiem avondje waarin er o.a. verteld werd over de workshops en waar een dansje op 1,5 meter afstand zelfs ook nog prima kon.

Eten in het WIK gebouw

Rob Wormskamp en zijn dochter Marel maakten voor iedereen die zin had om mee te eten heerlijke Turkse Kofte, ook in vegavariant!

Mindful wandelen bij zonsondergang

Mindful wandelen in stilte bij zonsondergang langs de bosrand onder leiding van Inge van Helvoort (Yogatuin Rheden). We ervaarden in alle stilte wat het met je doet om in het open veld te staan of juist in het besloten bos. Inge gaf ons nu en dan een aantal mooie mindfuloefeningen.