Plantenruilbeurs

  • Vrijdag 17 mei, 16.00 – 18.00 uur 
  • Dorpstuin Rheden, Zwarteweg 6

Leuke nieuwe planten voor in je tuin, kamer of moestuin! Kom je ook naar de plantenbeurs? Je kunt je zaden, zaailingen en stekjes ruilen. Weggeven kan natuurlijk ook altijd. Of een plant meenemen en iets doneren aan de Dorpstuin.

Het is handig om je planten een etiket te geven met de naam en eventueel meer informatie. In de tuin aan de Zwarteweg (vlakbij de snackbar) zijn mensen aanwezig die veel van planten weten. Mocht je de naam niet kennen, dan kun je die dus ook ter plekke nog opschrijven.

Heb je veel planten, neem dan zelf een tafeltje mee.

Koffie en thee is er ook, dus je kunt ook langskomen voor de gezelligheid of om eens rond te kijken.

Tot dan!

Dit is een initiatief van een aantal enthousiaste groene inwoners die ook betrokken zijn bij de Dorpstuin en bij WiekentRheden.

Wist je dat…

De meeste planten uit tuincentra zijn bespoten. Ook al hebben ze nog zoveel bloemen, voor de insecten zijn ze heel schadelijk. Ook een goede reden om planten te ruilen en niet nieuw te kopen!

Stel dat je toch een plant wil kopen, dan kun je bij deze kwekers terecht voor gifvrije planten: https://inktenaarde.nl/waar-koop-je-duurzame-tuinplanten-zonder-gif/ 

Fotograaf Marlonneke Willemsen legde ‘de kleine dood’ vast: https://www.volkskrant.nl/kijkverder/v/2024/de-kleinedood~v1058319/

Meehelpen in de Dorpstuin?

Mee helpen in de Dorpstuin? We zijn er op zaterdagochtenden van 9.30 tot 11.30 uur.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *